Vochtproblemen in huis en gezondheid

Vochtproblemen in huis en gezondheid gaan hand in hand. Ruikt het muf in uw huis, heeft u last van vochtplekken of schimmels op de muren? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een vochtprobleem. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar heeft bovendien veel nare gevolgen op lange termijn, zowel voor uw woning als voor uw gezondheid. Wij zochten voor u uit wat de impact van wonen in een vochtig huis op uw gezondheid is.

Bel: 040 2839440Contactformulier

Gezondheidsklachten door vocht in huis

Gezondheidsklachten door vocht in huis komen helaas veel voor. Er is een duidelijke connectie tussen vochtproblemen in huis en gezondheid. Teveel vocht in huis tast namelijk uw immuunsysteem aan, met alle gevolgen van dien. Wist u dat bewoners van een vochtig huis tot 25% meer gezondheidsproblemen ervaren? Er is een hele serie gezondheidsklachten die door vocht in huis veroorzaakt kunnen worden.

Een te hoge luchtvochtigheid werkt allergie en astma in de hand. Er ontstaat zo namelijk een perfect leefklimaat voor schimmels en bacteriën. Ook allergieën gedijen heel goed in vochtige omstandigheden. Er zijn dan ook diverse allergische reacties die veroorzaakt worden door vochtige muren in huis. Sommige allergieën worden zelfs direct veroorzaakt door een vochtprobleem, zoals allergie voor huisstofmijt. Die laatste is ook de grote boosdoener als het gaat om het veroorzaken van ernstige klachten als astma, jeuk en huiduitslag.

Daarnaast loopt u door vochtproblemen in huis indirect gezondheidsrisico’s, want vocht in huis veroorzaakt indirect eczeem en chronische ontstekingen aan de luchtwegen. Loopt u al weken te hoesten en gaan de klachten maar niet over? Die vervelende hoest zou best eens veroorzaakt kunnen worden door vochtige muren in huis!

Wonen in een vochtig huis is hoe dan ook nadelig, want er is ook een bewezen negatieve invloed op bestaande gezondheidsproblemen die weliswaar niet door vocht veroorzaakt worden. Vocht in huis verergert namelijk ook de klachten van bijvoorbeeld reuma en bronchitis.

Beton met coating tegen vocht

Schimmels in huis door een vochtprobleem

Schimmels in huis duiden direct op een vochtprobleem, want schimmels kunnen zich uitsluitend in vochtige omstandigheden ontwikkelen. Schimmels in huis kunnen allergieën en infecties veroorzaken. Er is een sterk verband tussen vochtproblemen in huis en gezondheid. Al met al loopt u nogal wat gezondheidsrisico’s als u in een vochtig huis woont.

De hoogste tijd dus om vochtproblemen in huis grondig aan te pakken! U kunt de schimmel zelf verwijderen, maar schimmels zijn hardnekkig dus de kans is groot dat het probleem snel weer terugkeert. Gelukkig bieden de vochtwerende en vochtbestrijdende producten van Gero Milieutechnieken uitkomst! Met onze kwaliteitsproducten kunt u direct en doeltreffend het probleem met vocht in huis oplossen en gezondheidsrisico’s verminderen.

Vochtproblemen in huis oplossen

Er zijn een aantal manieren om vochtproblemen in huis op te lossen of te voorkomen, zoals impregneren, injecteren en hydrofoberen. Of het nu gaat om hout, beton of keramiek: elk materiaal wordt op een andere manier behandeld voor maximaal effect. Gero Milieutechnieken is dé specialist op het gebied van impregneermiddelen, sealproducten en coatings. We hebben een groot assortiment hoogwaardige producten, waarmee u vochtproblemen in huis snel en adequaat oplost. U kunt uw producten eenvoudig online bestellen. Weet u niet zeker welke oplossing het meest geschikt is in uw situatie? Neem dan telefonisch contact met ons op of breng een bezoekje aan ons bedrijf. Gelieve op voorhand een afspraak hiervoor te maken zodat u niet voor een gesloten deur staat. Onze deskundige medewerkers denken graag met u mee!